http://valkviande.nl/uploads/images/Header/foto-header-agneau3.jpg

Agneau du Limousin lamsvlees


Agneau du Limousin lamsvlees staat bekend om zijn uitzonderlijke smaak en malsheid. Als één van de allereersten (samen met het Baronet lam) heeft Agneau de Limousin het keurmerk IGP (Indication Géographique Protégée) toegewezen gekregen. Dit betekent dat het alleen uit een specifiek aangegeven regio mag komen; de Limousin.


Het Agneau du Limousin wordt geboren, groeit op en wordt geslacht in de Limousin. Ze krijgen bij de geboorte een uniek identiteitsnummer. In hun daaraan gekoppelde dossier worden de controles,  die op het welzijn van de lammetjes gericht zijn, bijgehouden. Dankzij het identiteitsnummer is het lammetje vanaf de geboorte tot aan slagerij traceerbaar. Dit betekent voor de consument een gegarandeerd product. De lammetjes groeien op bij hun moeder in de vrije natuur. Ze zuigen bij de moeder, in Frankrijk wordt dit ook wel 'sous la mère' genoemd.