http://valkviande.nl/uploads/images/Header/veau-sou-la-mere-03.jpg

Veau Fermier / Veau sous la Mère kalfsvlees

Het Veau sous la Mère kalfsvlees is uitsluitend afkomstig van kalveren uit Zuid-West Frankrijk. Er wordt al decennia lang een stamboek bijgehouden, zodat de afkomst van de dieren gegarandeerd kan worden. Iedereen, die het Zuid-Westen van Frankrijk bezocht, zal de eindeloze ruimte  en rust ervaren hebben. Stress lijkt hier zeldzaam. Deze rust beleven ook de dieren. Ze groeien op in alle kalmte, grazend in de prachtige landschappen van deze streek. De kalveren komen voor meer dan 98% op de wereld door natuurlijke geboorte. Dit is uitzonderlijk hoog. De kalfjes groeien op bij hun moeder in de vrije natuur en drinken uitsluitend moedermelk bij hun eigen moeder.

De houders van de kalfjes dienen zich te houden aan het strenge Cahier des Charges. Tevens heeft het kalfsvlees het Label Rouge keurmerk; de garantie voor een dier-, milieu- en natuurvriendelijke product. De serene manier van opgroeien zorgt naast een streling voor het oog ook voor een uitmuntende smaak.

Om zeker te weten dat u vlees heeft dat van een Veau sous la Mère kalf afkomstig is, moet u naast het merk letten op het 'Label Rouge' keurmerk. Elk kalf dat in aanmerking komt voor dit exclusieve label, krijgt bij de geboorte een eigen identiteitsbewijs met een bijbehorend nummer van de strenge keuringsinstantie. De controles op het naleven van de reglementen vinden met grote regelmaat, maar onaangekondigd plaats. Overtreding van de regels leidt onmiddelijk tot (levenslange) uitsluiting van de fokker door deze keuringsdienst. Een straffe maatregel, maar noodzakelijk als de kwaltiteit streng bewaakt dient te worden.